טרטר טונה עם זיתי קלמטה, וקוביות עגבניות בשמן זית

4-6 מנות

5 כפות שמן זית

1 עגבנייה אדומה גדולה, קלופה, ללא הזרעים, חתוכה לקוביות של 1 ס"מ

16 זיתי קלמטה (או תסוס), מגולענים וקצוצים גס

4 כפיות רוטב סויה מאיכות טובה

1 שן שום, כתושה

400 גרם נתח מובחר של פילה טונה טרייה, ללא העור.

להגשה

3 בצלים ירוקים (החלק הלבן בלבד), פרוסים דק

1/4 פלפל ירוק חריף, ללא הגרעינים, קצוץ (שימו לב למידת החריפות)

4 כפיות טחינה גולמית

מלח גס ופלפל שחור גרוס

עלים מגבעול זעתר טרי

הכנה

מחממים את השמן במחבת. מוסיפים את העגבנייה ומקפיצים כדקה. מוסיפים את הזיתים, הסויה והשום, מערבבים ומסירים מהאש. מעבירים לקערה ומקררים לטמפרטורת החדר.

חותכים את נתח הטונה לקוביות של 1 ס"מ.

הגשה

מערבבים את הטונה עם תערובת העגבנייה, ומוסיפים את הבצלים ואת הפלפל החריף. מחלקים את הטרטר ל-4 צלחות. יוצקים על כל מנה כפית טחינה, מפזרים מלח גס, פלפל גרוס ועלי זעתר ומגישים.