סביצ'ה לוקוס על סלט קינואה ועשבי תיבול של מסעדת יונה

6 -4 מנות

400 גרם דג לוקוס נקי מעור ועצמות

1/3 כוס מיץ לימון

1/3 כפית מלח גס

פלפל שחור גרוס

1/4 כוס שמן זית

150 גרם קינואה אדומה

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל ירוק חריף קצוץ

1 כוס פטרוזיליה קצוצה גס

1/2 כוס כוסברה קצוצה גס

3 יחידות בצל ירוק פרוס

1 כף ג'ינג'ר מסוכר קצוץ

1/4 כוס מיץ לימון

1/4 כוס שמן זית

מלח/ פלפל שחור גרוס

הכנה

חותכים את הלוקוס לקוביות (2 ס"מ)  מערבבים בקערה את מיץ הלימון, המלח הגס והפלפל השחור מוסיפים את קוביות הלוקוס, מערבבים ומאפסנים במקרר כשעה. לאחר כשעה מוציאים  מהמקרר נפטרים ממחצית מיץ הלימון  שבקערה. ומוסיפים  שמן זית ומערבבים.

מניחים את הקינואה בסיר קטן, מכסים במים מביאים לרתיחה ומבשלים כעשר דקות על להבה נמוכה.

מסננים ושוטפים במים זורמים  לקרר את הקינואה. בקערה גדולה מערבבים את שאר המרכיבים עם הקינואה מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח פלפל שחור, מניחים בצלחת הגשה ומניחים מעל את  קוביות הדג הכבוש .