כרובית ואיולי אנשובי
מרכיבים לכרובית ואיולי
4 חלמונים
1/2 כפית חרדל
2 כפות מיץ לימון
1/4 כפית סוכר
80 מל' שמן תירס
כף אנשובי קצוץ
פלפל שחור גרוס
מלח
ההכנה
מערבבים את החלמונים בעזרת מטרפה, עם חרדל, מיץ לימון, פלפל שחור, סוכר ומלח, תוך כדי ערבוב מזלפים את השמן פנימה, לאחר שהאיולי התחבר מכניסים פנימה את האנשובי הקצוץ ומערבבים מעט.
מרכיבים לסלט
1 כרובית גדולה
1 בצל סגול בנוני
1/4 כוס נענע קצוצה
1/3 כוס בצל ירוק חתוך לטבעות דקות( החלק הירוק)
1/3 כוס שמן זית
פלפל שחור גרוס
מלח
אופן הכנת הסלט
מחממים תנור ל-180 מעלות, מפרקים את הכרובית לפרחים ומערבבים אותה עם השמן הזית, מעט מלח ופלפל, מסדרים בתבנית ומכניסים לתנור ל15-20 דק' עד הזהבתה, מוציאים את הכרובית ומצננים לטמפרטורת החדר. את הבצל הסגול אחוצים ופורסים לעובי של 1/2 סמ'.מערבבים את הכרובית עם ארבע כפיות מהאילוי, מוסיפים את הבצל הסגול, הפטרוזיליה והנענע. מתבלים במעט מלח ופלפל שחור לפי הטעם ומעבירים לקערת הגשה.