סביצ'ה של בורי עם סומק

סביצ'ה של בורי עם סומק

4-6 מנות

4 דגי בורי, טריים, בינוניים, מופרדים לנתחי פילה

אחד וחצי כוסות מיץ לימון טרי

1/4 כפית פלפל אדום חריף גרוס (צ'ילי)

2 שיני שום, כתושות

3 כפות מלח גס

2 בצלים סגולים, חצויים ופרוסים דק

מעט שמן זית

2 כפות סומק (רוכשים בחנות תבלינים)

הכנה

ממששים את בשר הדגים באצבעות ושולפים עצמות קטנות ("קוצים") בעזרת פינצטה.

בעזרת סכין חדה וארוכה פורסים את נתחי הפילה באלכסון לפרוסות בעובי 1 ס"מ.

מערבבים את מיץ הלימון, הצ'ילי, השום והמלח בכלי. מוסיפים את פרוסות הדג ומשרים 45 דקות עד שעה.

מערבבים את הבצל בקערה עם השמן והסומק. מסננים את נתחי הדג מהמשרה ומוסיפים לבצל המתובל. מאחסנים במקרר כשעתיים.