ציזיקי

ציזיקי
4-6 מנות
המרכיבים
ליטר יוגורט עזים סמיך
6 מלפפונים בינוניים, לא קלופים (רצוי ש-2 מתוכם ייכבשו במשך 24 שעות במלח)
6 גבעולי שמיר, קצוצים דק (ללא השליש התחתון, של הגבעולים)
עלים מ-6 גבעולי נענע, קצוצים דק
כפית שטוחה שום כתוש
2 כפות חומץ בן יין אדום משובח
כפית שטוחה מלח
כף שמן זית
מעט פלפל שחור גרוס
ההכנה
מניחים את היוגורט בבד חיתול מעל מסננת למשך שעתיים עד שלוש.
חוצים את המלפפונים לאורכם. מוציאים את הגרעינים בכפית ומגררים על פומפיה גסה.
סוחטים בידיים מנוזלים ומעבירים לקערה.
מוסיפים לקערה את השמיר, הנענע, השום, החומץ והמלח ומקררים היטב.
לפני ההגשה בודקים תיבול. יוצקים את שמן הזית, זורים פלפל שחור ומגישים.