שרימפס עם בורגול ועלי תרד, ברוטב ויניגרט לימון
4 מנות
1 כוס בורגול גס
12 שרימפס טריים או קפואים, קלופים
30 גרם חמאה
1/4 ק"ג עלי תרד, שטופים ומיובשים
1 מנגו, קלוף וחתוך לקוביות*
לרוטב ויניגרט
1/2 כוס תרכיז לימונים (מתוק)
1/4 כוס שמן זית
עלים מ-2 גבעולי נענע, קצוצים
1/4 כפית פלפל לבן
1/2 כפית מלח
*כשאין מנגו משתמשים באננס טרי או בקוביות מילון
שוטפים את הבורגול עד שהמים צלולים ומניחים לו להתייבש במסננת כחצי שעה.
חוצים את השרימפס לאורכם.
מחממים את החמאה במחבת. כשהיא מבעבעת, מוסיפים את השרימפס ומאדים כדקה מכל צד, עד שהם מקבלים גוון ורוד-כתום.
טורפים את מרכיבי הרוטב בקערה.
מערבבים את השרימפס (עם הנוזלים שבמחבת), הבורגול, עלי התרד, המנגו והרוטב. אפשר בידיים. בשלב זה המנה צריכה להיות נוזלית, כי הבורגול ימשיך לספוג את הנוזלים.
מניחים כ-15 דקות לפחות ועד שעתיים לפני ההגשה, עדיף במקרר.