דניס פתוח בגריל פחמים, ברוטב לימון, שום ומרווה
4 מנות
דגים
4 דגי דניס נקיים, ללא הראשים והאדרת, פתוחים ל"פרפרים" (מבקשים ממוכר הדגים)
4 גבעולי מרווה
מלח ופלפל לבן
שמן זית
רוטב
2 שיני שום, כתושות
2 כפות מיץ לימון טרי
1/4 כוס שמן זית
4 עלי מרווה, חתוכים לרצועות דקות
הכנה
מדליקים גריל פחמים (או גז), ומחכים עד שהלהבות דועכות והפחמים הופכים אפורים.
טורפים יחד את כל מרכיבי הרוטב . מניחים את פרפרי הדגים על משטח העבודה כשצד העור כלפי מטה. מניחים על כל פרפר גבעול מרווה, ממליחים, מפלפלים ומברישים בשמן. סוגרים את הרשת (אם יש) על הפרפר. מניחים על הגריל כשצד העור כלפי הפחמים, ומברישים ברוטב כל זמן הצלייה, כדי שהדגים יספגו את טעמי הרוטב ולא יתייבשו. ברגע ששולי הדגים מלבינים הופכים אותם, וצולים עוד דקה או שתיים, עד שהבשר כולו לבן. מעבירים לצלחות הגשה. יוצקים את הרוטב הנותר ומגישים.