סטייק לוקוס עם ארטישוקים ו-3 סוגי פלפלים

סטייק לוקוס עם ארטישוקים ו-3 סוגי פלפלים
הדג
4 מנות לוקוס 200 גרם כל אחת
1/3 כוס שמן זית
מלח, פלפל לבן
תוספת הארטישוקים והפלפלים
1/3 כוס שמן זית
6 לבבות ארטישוק טרי חתוכים לאורך לשישיות
1 פלפל סויט בייטס אדום פרוסים לגודל חצי סנטימטר
1 פלפל סויט בייטס כתום פרוסים לגודל חצי סנטימטר
1 פלפל סוויט בייטס צהוב פרוסים לגודל חצי סנטימטר
2 שיני שום פרוסות דק
1/2 כפית פלפל צ'יפוטלה אופציה
1/2 כוס ציר ירקות
50 גרם חמאה חתוכה לקוביות ( אופציה מעולה )
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כף לימון כבוש קצוץ
מלח/ פלפל שחור גרוס
תוספת פלפל פדרון
1 כף מיץ ליים
12 יח' פלפל פדרון
1/2 כוס שמן תירס
מבשלים את הארטישוקים עד שהם מתרככים במים רותחים מומלחים
מחממים שמן זית במחבת רחבה מטגנים את הארטישוקים עד להזהבה מוסיפים את השום והפלפלים לסוגיהם מלח פלפל ולימון כבוש מוסיפים ציר ירקות מצמצמים מעט את הנוזלים ומוסיפים את החמאה ( אופציה מעולה להעמקת הטעם של הרוטב ) תוך בחישה קלה עד שנטמעת מוסיפים את הפטרוזיליה
מטגנים את פלפל הפדרון בשמן תירס חם כשתי דקות מכל צד, מעבירים לנייר סופג מטפטפים מעט מעל מעט מיץ ליים ומפזרים מלח
מחממים שמן זית, במחבת רחבה מתבלים את פרוסות הדג כשהשמן חם מאד מניחים את הפרוסות במחבת כשהעור כלפי מטה, מטגנים כ- 3 דקות על אש בינונית עד להזהבה של העור. מעבירים לתבנית קטנה וממשיכים את הבישול תנור שחומם מראש ל 200 מעלות כ -12 דקות.
הגשה
מחלקים לצלחות הגשה את הארטישוקים והפלפלים יוצקים שלולית של רוטב במרכז הצלחת מניחים מעליה את הדג ומקשטים בפלפל פדרון.
mant ray steak of grouper