לוקוס, פול ירוק טרי ושום טרי

לוקוס, פול ירוק טרי ושום טרי
מרכיבים
500 גרם פילה דג לוקוס נקי מעור ועצמות
2 כוסות של פול ירוק (ללא התרמילים )
6 שיני שום טרי אפויים
1/3 כוס עלי זעתר מופרדים
1/2 כוס עלי פטרוזיליה מופרדים
5 פרוסות פלפל ירוק חריף
100 גרם אגוזי מלך קלויים קצוצים גס
1/2 כפית גרדת לימון
1/2 כפית גרדת תפוז
6 צנוניות
1/3 כוס רכז רימונים
1/4 כוס שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס
הכנה
עוטפים את ראשי השום הטרי בנייר כסף ואופים בתנור שחומם ל 200 מעלות כ20 דקות.
מקלפים את שיני השום וחותכים לפרוסות גסות .
פורסים את הצנונית לפרוסות דקות , עדיף בעזרת מנדולינה, מניחים בקערית עם מים לשמירת הפריכות
מחממים ליטר מים וחצי כף מלח גס כשהמים רותחים מבשלים את הפול כשלוש דקות, מוציאים לקערת מי קרח מסננים ומקלפים .
מערבבים היטב את הרכז הרימונים, שמן הזית המלח פלפל
מערבבים את מרכיבי הסלט והרוטב
פורסים את הלוקוס לפרוסות דקות בעובי חצי סנטימטר.
הגשה
מסדרים את הדג בצלחה מפזרים מעלין מעט גרדת לימון וגרדת תפוז , מלח ופלפל ולצדו את הסלט.
mant raysalad of grouper and broad beans