קבב מוסר ולוקוס
4 מנות
מרכיבים לקבב
350 גרם פילה לוקוס, נקי מעור ועצמות
350 גרם פילה מוסר בריכה, נקי מעור ועצמות
1 כפית גדושה ג'ינג'ר טרי קצוץ
2 שיני שום, כתושות
צרור פטרוזיליה, קצוצה
1 בצל בינוני, קצוץ
1/2 ביצה טרופה
מלח ופלפל לבן
60 גרם חמאה, חתוכה ל-12 קוביות קטנות
12 גבעולי למון גראס (אם רוצים)
לרוטב
1 כוס יוגורט צאן לשתייה
חופן עלי נענע קצוצים
1 כף לימונים כבושים קצוצים
מעט מלח
1/2 שן שום כתושה
לקישואים
4 קישואים צעירים מוצקים
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור
להגשה:
שמן זית
פלפל שחור
הכנה
הקבב
חותכים את פילה הדגים לקוביות גדולות, ואחר כך קוצצים דק בסכין גדולה (או מכניסים את הקוביות למעבד מזון ומפעילים בהפסקות, שניה בכל פעם, עד שהדגים קצוצים דק, אך לא הופכים לעיסה). מעבירים את הדגים לקערה ומוסיפים את הג'ינג'ר, השום, הפטרוזיליה, הבצל והביצה. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים היטב בידיים. כדי לבדוק אם התיבול נכון מכינים מהעיסה קציצה אחת, מטגנים אותה במהירות בשמן זית חם, טועמים ומתקנים את התיבול לפי הצורך. מאחסנים את העיסה במקרר לפחות חצי שעה. לאחר מכן יוצרים מהעיסה 12 קציצות, ותוחבים לתוך כל קציצה קוביית חמאה. מניחים בתבנית, מכסים ומאחסנים במקרר עד השימוש. ( אם רוצים, משפדים כל קבב על גבעול למון גראס).
הרוטב
טורפים יחד את מרכיבי הרוטב ושומרים במקרר.
הקישואים
מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות). חוצים את הקישואים לרוחבם, ואחר כך חותכים כל מחצית ל-6 מקלות. שמים בקערה, מוסיפים את השמן, מלח ופלפל ומערבבים בידיים. מניחים בתבנית ואופים 10-12 דקות.
ההגשה
מחממים רבע כוס שמן זית במחבת ברזל כבדה או במחבת טפלון טובה. מטגנים את קציצות הקבב כחצי דקה מכל צד. מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור ל-4 דקות.
בינתיים מכינים 4 צלחות הגשה חצי עמוקות. יוצקים חצי מצקת מרוטב היוגורט לכל צלחת ומניחים על הרוטב 7-8 אצבעות קישואים. מניחים בכל צלחת 3 קציצות קבב, יוצקים כפית שמן זית, זורים מעט פלפל שחור גרוס ומגישים.