שקשוקה קלאסית

שקשוקה קלאסית
3-6 מנות
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות
1/2 פלפל ירוק חריף טרי, קצוץ (שימו לב למידת החריפות)
5 עגבניות גדולות, אדומות ובשלות, קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
2 שיני שום, כתושות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף רסק עגבניות
1/2 כפית שטוחה כמון
1/4 כוס מים חמים
מלח ופלפל שחור
6 ביצים
מחממים את השמן בסיר רחב. מוסיפים את הבצל ומאדים על להבה נמוכה עד שהוא שקוף. מוסיפים את הפלפל האדום והפלפל החריף ומטגנים כשתי דקות. מוסיפים את העגבניות ומטגנים עוד כ-5 דקות. מוסיפים את השום, הפפריקה, רסק העגבניות והכמון ומטגנים כדקה נוספת. מוסיפים את המים החמים ומבשלים על להבה נמוכה 5-10 דקות, תוך ערבוב. מתבלים במלח ובפלפל.
בעזרת כף יוצרים בתבשיל 6 גומות קטנות. שוברים ביצה לתוך כל גומה וממליחים שוב. מכסים את הסיר ומבשלים לפי מידת העשייה הרצויה לכם. הולך טוב עם פרוסות גבינת חלומי מטוגנות בשמן זית.