קונפי תאנים

קונפי תאנים

1 ק"ג תאנים, שטופות היטב
4 כוסות סוכר
1 מקל קינמון
1 כוכב אניס
1 תרמיל הל
2 מסמרי ציפורן

מניחים את התאנים בסיר גדול, מפזרים מלמעלה את הסוכר, מוסיפים את התבלינים ומניחים כ-3 שעות מחוץ למקרר.
לאחר מכן מניחים את הסיר על להבה נמוכה ומבשלים עד שהסוכר נמס, ועוד 20 דקות. מעבירים לצנצנת נקייה כשהקונפי עדיין חם. ממלאים את הצנצנת עד שפתה, בלי שיישאר בה אוויר, וסוגרים היטב. אפשר לשמור כך עד העונה הבאה.