אגס בנדיקט ושרימפס

אגס בנדיקט ושרימפס

מצרכים
4 עיגולים של בצק עלים בקוטר של כ – 15 ס'מ
100 גר' חמאה
כ – 16 שרימפסים מסוג בלייק טייגר, קלופים למעט הזנב
כ – 24 עגבניות שרי חצויות
0.5 קילו עלי רוקט
רוטב הולנדז
מיץ מלימון אחד
שן שום כתושה
8 ביצים

אופן ההכנה
אופים את עיגולי הבצק בחום של 180 מעלות כ10 דק' עד להשחמה, כשמעליהם תבנית נוספת על מנת למנוע תפיחה של הבצק
ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים את השרימפסים, כשמתחילים להחליף צבע מוסיפים את עגבניות השרי, מלח פלפל ושום כתוש. מוסיפים את עלי הרוקט להקפצה קלה, מוסיפים את מיץ הלימון ומורידים מהאש
תוך כדי מכינים את הביצים העלומות: מחממים מים בסיר לטמפרטורה של 70 מעלות, מוסיפים שתי כפות חומץ וקצת מלח. שוברים את הביצים לתוך המים מבשלים עד שהבחוץ קשה והפנים עדיין רך. מוציאים לנייר סופג.
בניית המנה: מניחים את בצק העלים מעליו כ 10 שרימפסים עם עלי הרוקט והעגבניות. בצדדים מניחים את הביצים ומעל ויוצקים כף גדושה של רוטב הולנדז חם.

רוטב הולנדז

מצרכים
1 בצל שאלוטס קצוץ
100 מל חומץ בן יין לבן
80 מל יין לבן
כפית סוכר
שני גרגירי פלפל אנגלי
עלה דפנה אחד
שני חלמונים
250 מל חמאה מזוקקת נוזלית, חמימה
מלח, פלפל לבן

אופן הכנה
בסיר קטן שמים את השאלוטס את החומץ בן יין, יין לבן, סוכר, פלפל אנגלי ועלה דפנה מביאים לרתיחה ומצמצמים לחצי. מסננים ומעבירים לקערה שאותה שמים על בן מארי ( יר מים רותחים). מוסיפים את שני החלמונים ומתחילים לערבב במטרפה. כשהמסה מתחילה להסמיך מוסיפים תוך כדי ערבוב ובהדרגתיות את החמאה המזוקקת. מורידים מהאש ומוסיפים מלח ופלפל לבן לפי הטעם.
לשמור את הרוטב חם עד לסיום הכנת המנה.