מרק עדשים שחורים עם קרוסטיני ושיפוד רוזמרין של סקאלופס
4 מנות
1.5 כוסות עדשים שחורות
1 בצל לבן בינוני
2 גזרים
1ראש סלרי
1 שורש פטרוזיליה
1 כרישה ( החלק הלבן בלבד)
3 כפות שמן זית
4 שיני קונפי שום (שום מבושל בשמן תירס בטמפ' של 80 מעלות עד שמתרכך)
3 גבעולי תימין
1/2 כפית כמון
2 כוסות יין לבן יבש
מלח ופלפל שחור
פלפל שאטה
1 כפית לימון כבוש קצוץ
1.5 ליטר ציר עוף או ירקות חצי חצי
2 פרוסות לחם (קמח מלא)
גבינת פרמאזן
שמן זית
8 סקאלופס חצויים לרוחב
4 מקלות רוזמרין
המרק
שוטפים את העדשים ומייבשים במסננת (אין צורך בהשריה מוקדמת) חותכים את הירקות לקוביות קטנות (חצי ס"מ), מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הירקות עד שהם מתרככים ומוסיפים את העדשים, מערבבים ומטגנים כדקה נוספת. מוסיפים את היין ומבשלים עד שכמותו מצטמצמת לכדי שליש. מוספים את הקונפי שום, הטימין ואת הציר ומביאים לרתיחה. מכפים את הקצף והשומן בעזרת כף. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-35 דקות, עד שהעדשים רכים לגמרי.
הסקאלופ: משפדים את הסקאלופ על ענף רוזמרין, ממליחים ומפלפלים אותם,מחממים מעט שמן זית במחבת וצורבים את השיפוד עד שהסקאלופ מקבלת צבע זהוב משני הצדדים.
הקרוסטיני: מחממים את התנור במצב גריל.
חותכים את פרוסות הלחם לצורת מלבן בערך של 7X5 ס"מ, מטפטפים שמן זית מפזרים גבינה על כל פרוסה.
מניחים את הקרוסטיני בתבנית, מכניסים מתחת לגריל וקולים 3-4 דקות עד שהגבינה נמסה והפרוסות מזהיבות.
ההגשה: מחממים את המרק ומוסיפים את הלימון הכבוש טועמים ומתבלים במלח ובפלפל.
מחלקים את המרק ל-4 קעריות הגשה, ומניחים שני קרוסטיני חמים במרכז כול קערית, מזליפים מעט שמן זית ומניחים את השיפוד.