מרק תירס של חורף עם שרימפס וצ'יפס בטטה
½ כפית סוכר
מלח
פלפל לבן
16 יחידות שרימפס קלופים
¼ כוס שמן זית
½ כוס עלי כוסברה מופרדים
1 יחידות בטטה
½ 1 כוס שמן תירס ½ 1 קילו קלחי תירס
¼ כוס שמן זית
5 יח' שאלוט קצוץ דק
½ כוס יין לבן
250 מ"ל שמנת מתוקה
½ ליטר חלב
1 ליטר ציר ירקות
המרק : מניחים את קלח התירס אנכית על קרש חיתוך ובעזרת סכין חדה "מקלפים" רצועות של גרגירי התירס מהקלחים.
מחממים את שמן הזית בסיר כבד, מוסיפים את בצלי השלוט ומטגנים כ-3 דקות. מוסיפים את גרגרי התירס, בוחשים לספיגת טעמים, יוצקים את היין לבן ומבשלים על אש בינונית עד שהנוזלים מצטמצמים לחצי מהכמות .
מוסיפים חלב, שמנת וציר ירקות, סוכר, מעט מלח ופלפל לבן ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה (עד שגרגרי התירס רכים) ומערבבים מדי פעם. שומרים כ- ¼ מהנוזלים בקערה נפרדת.
טוחנים היטב את המרק ומעבירים דרך מסננת לסיר נקי, אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מהנוזל שנשמר עד שמגיעים לסמיכות הרצויה.
בינתיים : קולפים את הבטטה וממשיכים לקלוף עם הקולפן רצועות דקות של בטטה. מחממים את שמן התירס בסיר ומטגנים את רצועות הבטטה עד לצבע זהוב. מעבירים לנייר סופג ושומרים במקום חמים.
מחממים את שמן הזית ומטגנים את השרימפס משני הצדדים עד שהם הופכים כתומים.
הגשה : מניחים את השרימפס ב-4 קערות, יוצקים את המרק. מפזרים מעל את עלי הכוסברה וצ'יפס הבטטה.