מרק עגבניות עם שרימפס ושוט קטל 1

מרק עגבניות עם שרימפס ושוט קטל 1

2 ליטר ציר ירקות

1 כף מרק פפריקה מתוקה

פלפל שאטה / סוכר / מלח / פלפל שחור גרוס

16 יחידות שרימפס

½ כוס עלי סלרי

¼ כוס שמן תירס/סויה
¼ כוס שמן זית

2 יח' בצל סגול בינוני חתוך גס

2 יח' פלפל אדום קלוי קלוף

2 גבעולי רוזמרין

4 שיני שום קלופות

½ כוס יין לבן

2 קופסאות שמורים של עגבניות תמר קלופות

המרק : מסננים את העגבניות וסוחטים.
בסיר כבד מחממים את שמן הזית, מוסיפים את הבצל ומזהיבים אותו על אש בינונית.

מוסיפים את הפלפל הקלוי, העגבניות, הרוזמרין ושיני השום ומערבבים נמרצות כ- 4 דקות.

מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים את הנוזלים לחצי. מוסיפים מעט סוכר, פפריקה, מלח ופלפל.

מערבבים ומוסיפים את ציר הירקות, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ -½ שעה.

מוציאים את הרוזמרין וטוחנים את תכולת הסיר בעזרת ממחה ידני.

לפני ההגשה : מחממים במחבת את שמן התירס ומטגנים את עלי הסלרי עד שהופכים לפריכים. מעבירים לנייר סופג. מוסיפים את שמן הזית למחבת ומטגנים את השרימפסים עד שהופכים כתומים, ממליחים ומפלפלים

הגשה : מניחים את השרימפס במרכז 4 קערות מרק, יוצקים את המרק מפזרים את עלי הסלרי מגישים עם שוט וודקה – להוריד בשלוק או לצקת למרק.