מרק עגבניות עם שרימפס ושוט קטל 1
2 ליטר ציר ירקות
1 כף מרק פפריקה מתוקה
פלפל שאטה / סוכר / מלח / פלפל שחור גרוס
16 יחידות שרימפס
½ כוס עלי סלרי
¼ כוס שמן תירס/סויה
¼ כוס שמן זית
2 יח' בצל סגול בינוני חתוך גס
2 יח' פלפל אדום קלוי קלוף
2 גבעולי רוזמרין
4 שיני שום קלופות
½ כוס יין לבן
2 קופסאות שמורים של עגבניות תמר קלופות
המרק : מסננים את העגבניות וסוחטים.
בסיר כבד מחממים את שמן הזית, מוסיפים את הבצל ומזהיבים אותו על אש בינונית.
מוסיפים את הפלפל הקלוי, העגבניות, הרוזמרין ושיני השום ומערבבים נמרצות כ- 4 דקות.
מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים את הנוזלים לחצי. מוסיפים מעט סוכר, פפריקה, מלח ופלפל.
מערבבים ומוסיפים את ציר הירקות, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ -½ שעה.
מוציאים את הרוזמרין וטוחנים את תכולת הסיר בעזרת ממחה ידני.
לפני ההגשה : מחממים במחבת את שמן התירס ומטגנים את עלי הסלרי עד שהופכים לפריכים. מעבירים לנייר סופג. מוסיפים את שמן הזית למחבת ומטגנים את השרימפסים עד שהופכים כתומים, ממליחים ומפלפלים
הגשה : מניחים את השרימפס במרכז 4 קערות מרק, יוצקים את המרק מפזרים את עלי הסלרי מגישים עם שוט וודקה – להוריד בשלוק או לצקת למרק.