מרק דגים עם כדורי דגים
מרק דגים בהשראה יוונית של משפחת סקינזיס מאתונה
ציר דגים
1 ראש לוקוס + אידרה
2 גזרים
1 בצל בינוני
1 כרישה קטנה
4 פלפל אנגלי
4 עלי דפנה
חותכים את הירקות לקוביות גדולות
שטופים היטב את חלקי הדג
מניחים בסיר את הירקות חלקי הדג והתבלינים מוסיפים מים עד כיסוי הדג ( 3 ליטר מים) מביאים לרתיחה מנמיכים את האש, מקפים , וממשיכים לבשל כשעה.
מסננים . ושומרים את הציר במקרר עד כ 3 ימים או בהקפאה
קציצות דגים
500 גרם בשר לוקוס עדיף מאזור הזנב נקי מעור ועצמות
1 חלבון ביצה
1 כף בצל קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
1/4 כפית טרגון קצוץ
חצי כפית גרדת לימון
1 כף פירורי לחם
מלח / פלפל לבן
חותכים את הדג לקוביות גסות טוחנים במעבד מזון או במטחנת בשר ידנית
מעבירים לקערה מוסיפים את שאר המרכיבים. מערבבים היטב ( עדיף בעזרת הידיים ) ונותנים למסה לנוח במקרר כשעה
מגלגלים מהמסה קציצות קטנות – 30 גרם כל אחת .
מרק
2 ליטר ציר דגים
1/4 כוס שמן זית
1 בצל קצוץ
2 שיני שום פרוסות דק
2 גזרים חתוכים לקוביות של 1 ס"מ
1 ענף סלרי פרוס לפרוסות חצי סנטימטר
3 עלי מנגולד חתוכים לרצועות
קציצות דגים
2 ביצים
1/3 כוס מיץ לימון
1/4 כפית כמון
מלח, פלפל לבן
200 גרם פטה ( אופציה להגשה )
מחממים בסיר גדול את שמן הזית, מוסיפים את הבצל ומאדים כשלוש דקות עד לשקיפות . מוסיפים את השום והגזר ומטגנים כדקה תוך כדי ערבוב מוסיפים את הסלרי, כמון, מלח, והפלפל מערבבים מוסיפים את ציר הדגים. מביאים את הנוזל לרתיחה מנמיכים את האש ומחליקים בזהירות את קציצות הדגים אחת אחת למרק ממשיכים לבשל כ20 דקות.
לאחר כעשרים דקות מוסיפים את עלי המנגולד ומערבבים בעדינות.
טורפים בקערה את הביצים והלימון יוצקים 1/2 מצקת נוזלי מרק לקערת הביצים תוך כדי ערבוב , מוסיפים מצקת נוספת מהמרק החם ומערבבים ו
מוסיפים בעדינות את תערובת הביצים לסיר מערבבים בעדינות ומכבים את האש
הגשה:
מחלקים את קציצות דגים, הירקות והמנגולד, לצלחות הגשה יוצקים את המרק
ומפוררים ככף פטה בכל קערה.