מרק בטטה חורפית
כ-1/2 ק"ג מלח בישול גס
5 בטטות בינוניות [לא קלופות]
4 עלי מרווה
½ ליטר חלב
½ ליטר שמנת מתוקה
½ ליטר ציר ירקות
50 גרם צנוברים או שקדים מולבנים
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר
½ כפית שטוחה כורכום
½ כפית שטוחה אבקת קארי
מלח ופלפל לבן
1 בצל ירוק, החלק הירוק בלבד
5 שיני שום קונפי
להגשה:
50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
שמן שקדים
שמן ג'ינג'ר
פלפל שחור
אופן הכנה: מחממים את התנור לחום גבוה [220 מעלות]. מפזרים שכבה עבה ואחידה של מלח בתבנית אפייה. מניחים את הבטטות על המלח, מכניסים את התבנית לתנור ואופים כשעה, עד שלב הבטטות ממש מתרכך ומתרצה.
(אפייה על מלח גס מרכזת את טעמן ועושה אותן מתוקות יותר, לעומת בישול במים או אז הבטטות סופחות נוזלים ומאבדות מהמתיקות שלהן).
חוצים את הבטטות ומוציאים את בשרן בכף לתוך סיר. מוסיפים את כל המרכיבים, מביאים לרתיחה ומכבים את האש. מרסקים את המרק למחית בבלנדר מקל או במעבד מזון, ולאחר מכן מעבירים דרך מסננת דקה חזרה לסיר נקי, תוך מעיכה בכף עץ או במצקת, מתבלים במלח ופלפל לבן.
פורסים את הבצל לאורכו לשערות דקות מאוד, ושומרים אותן במי קרח עד לשימוש.
ההגשה: מביאים את המרק לרתיחה, ואם הוא סמיך מדי, מוסיפים מעט ציר ירקות. מוסיפים את החמאה ומקציפים בעזרת בלנדר מקל או מטרפה.
יוצקים את המרק לצלחות אישיות. מניחים במרכז כל צלחת מעט "שערות" בצל ירוק. מזליפים על כל מנה מעט טיפות שמן שקדים וכפית שמן ג'ינג'ר, גורסים מלמעלה פלפל שחור טרי ומגישים.