מרק ארטישוק ירושלמי עם בייקון ושרימפס

מרק ארטישוק ירושלמי עם בייקון ושרימפס

2 עלי דפנה

½ כוס שמנת מתוקה

4 פרוסות בייקון קצוצות

1 כוס שמן תירס

16 יח' שרימפס
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף

½ ליטר חלב

1 ליטר ציר ירקות

4 ענפי טימין

4 פלפל אנגלי

המרק: פורסים 4 יחידות של ארטישוק ירושלמי דק מאוד (רצוי על מנדולינה). ושומרים בצד.

בסיר גדול דיו מניחים את הארטישוקים עם החלב, ציר הירקות, טימין, פלפל אנגלי, עלי דפנה, מלח ומעט פלפל, ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש ומבשלים כ-40 דק' (עד שהארטישוק מתרכך).

שומרים כ- 1/3 מנוזלי המרק בקערה ואת השאר טוחנים היטב בממחה ידני, מעבירים את המרק דרך מסננת לסיר אחר ומוסיפים את השמנת.

מחממים את המרק (אם סמיך מדי מוסיפים את נוזלי הבישול ששמרנו בצד ומתקנים טעמים) .

לפני ההגשה: מטגנים את הבייקון הקצוץ עד להזהבתו ומעבירים לנייר סופג.

מחממים שמן תירס ומטגנים את פרוסות הארטישוק הירושלמי עד לקבלת צ'יפס. מעבירים לנייר סופג.

על מחבת נקייה מחממים את שמן הזית ומטגנים את השרימפס עד להגעת צבע כתום.

הגשה: מחלקים את הבייקון והשרימפס ל 4 קעריות יוצקים את המרק ומפזרים את הצ'יפס.