סלט חם של ירקות חורף
מרכיבים
2 יחידות ברוקלי
250 גרם אפונת שלג
5 עלים גדולים של מנגולד
4 יחידות ארטישוק
1 כף מלח גס
2 כפות שקדים לבנים פרוסים
2 פרוסות פלפל ירוק חריף
1/4 כוס שמן זית
פלפל שחור
כפית שום כתוש
1/4 כפית סוכר
3 כפות רוטב סויה
1/4 כפית שמן שומשום
כף מיץ לימון
הכנה
מנקים את הארטישוקים ללבבות, מכניסים לסיר עם מיץ מחצי לימון ומעט מלח, מרתיחים, מנמיכים את האש ומבשלים כעשר דק', מסננים את לבבות הארטישוקים מהמים, מצננים לטמפרטורת חדר וחותכים לשישיות.
מפרקים את הברוקולי לפרחים.
מנקים את אפונת השלג.
מנקים את המנגולד וחותכים לחתיכות גדולות.
מרתיחים סיר עם ליטר מים וכף מלח ומכינים קערה עם מי קרח.
בנפרד מכניסים לסיר את הברוקולי, אפונת השלג והמנגולד לשתי דק' ומעבירים למי קרח, מסננים את הירוקים ומניחים בצד.
מחממים מחבת גדולה עם שמן תירס ומכניסים את לבבות הארטישוקים והפלפל החריף ומטגנים כדקה. מוסיפים את הברוקולי ומערבבים מידי פעם במשך שלוש דק', לאחר מכן נוסיף את אפונת השלג והמנגולד, מוסיפים את השום הכתוש רוטב הסויה, סוכר ו1/3 כוס מים, מערבבים במשך חמש דק' ומוסיפים את המיץ לימון, שמן שומשום ומעט פלפל שחור, מערבבים ומורידים מהאש.
את השקדים נקלה על מחבת טלפון על אש נמוכה ללא שומן עד להזהבתם.
מניחים בצלחת הגשה את כל מרכיבי הסלט ומעליהם מפזרים את השקדים שקלינו.