סלט עם סטייה אסייתית על קרפ
מרכיבים לוינגרט
3 כפות סויה
3 כפות מירין
3 כפות מיץ לימון
1 כף רוטב צ'ילי תאילנדי
1 כפית דבש/סילאן
1/3 כפית שמן שומשום
150 מל שמן תירס
מעט פלפל שחור
אופן הכנה וינגריט
מכניסים לכוס גבוהה את כל מרכיבי הוינגרט למעט שמן התירס, מתחילים לערבב בעזרת בלנדר ידני ומזליפים לאט את שמן התירס לקבלת תערובת יחידה.
קרפ (הבסיס לסלט)
מרכיבים לקרפ
60 גרם קמח
25 גר' קמח אורז
1/4 כפית אבקת אפייה
110 מל' חלב קוקוס
75 מל' מים
מעט מלח וסוכר
אופן הכנת הקרפ
בשתי קערות מפרידים את היבשים ונוזלים ומערבבים בנפרד, לאחר קבלת תערובת אחידה מחברים ביניהם וטורפים קלות במטרפה.
נותנים לתערובת הקרפ לנוח כ20 דק'.
מחממים מחבת פנקייק ומטגנים את תערובות הקרפ בשכבה דקה כדקה מכל צד.
מרכיבים לסלט
300 גרם עליי בייבי פאק צ'וי
כוס של מיקס עלים מופרדים- נענע, פטרוזיליה וכוסברה
1/3 כוס אצות וואקמה מיובשות
10 יח' עגבניות שרי
1 אבוקדו
2 כפיות של ג'ינגר מסוכר קצוץ
250 גר' אפונת שלג
אופן הכנת הסלט
משרים את אצות הוואקמה בקערה קטנה עם מים כעשר דק', מסננים את המים מהאצות ושומרים בצד.
את אפונת השלג מכניסים לתוך סיר עם ליטר מים רותחים וכף מלח גס. לאחר 2 דק' מעבירים את אפונת השלג לכלי עם מי קרח (על מנת לעצור את הבישול) מסננים ושומרים בצד.
לאחר שכל המרכיבים מוכנים לחיבור, לוקחים קערה ומניחים את כל מרכיבי הסלט מלבד הג'ינגר המסוכר ומערבבים היטב עם הוינגריט שהכנו מראש.
הגשה
בצלחת שטוחה, מניחים את הקרפ שהתקרר מעט, מעליו מניחים את הסלט ומפזרים את הג'ינג'ר המסוכר.