סלט אנדיב וגבינת חלומי
מושלם ליד דג אפוי בתנור ותחליף מצוין לבנאליות של תפוחי אדמה / אורז / צ'יפס
מרכיבים לויניגרט
כף חרדל דיז'ון חלק
כפית דבש
כף מיץ לימון
1/2 כפית שום כתוש
200 מל' שמן זית
200 מל' שמן תירס
100 מל' מים
מלח
אופן הכנת הוויניגרט
מכניסים לכוס גבוהה את כל מרכיבי הוינגריט למעט השמנים והמים, בעזרת בלנד ידני טוחנים, ומזלפים תוך כדי את השמנים והמים, מתבלים במלח ופלפל ושומרים בצד.
(ניתן לשמור את הווינוגרט במקרר לארבעה ימים ולתבל איתו סלטים שונים)
מרכיבים לסלט
8 יח' אנדיב
15 עגבניות שרי
4 פלפלי שושקה אדומים
10 זייתי טאסוס מגולענים
כף עירית קצוצה
100 גרם גבינת חלומי
1/3 כוס שמן זית
2 כפות גבינת פרמז'ן מגורדת
אופן הכנת הסלט
צורבים את פלפל השושקה מעל להבת הגז, מכניסים לשקית למשך 15 דק', מוציאים מהשקית מקלפים את הפלפלים ומשמנים ובמעט שמן זית.
את עגבניות השרי מכניסים לתבנית קטנה עם כף של שמן זית, ומכניסים לתנור במצב גריל לחמש דק' עד שהעגבניות מתרככות ו"מתפוצצות" מעט, מוציאים את העגבניות מהתנור ומניחים את התבנית עד שהעגבניות יגיעו לטמפרטורת החדר.
מפרידים את עלי האנדיב לתוך קערה גדולה, מוסיפים את גבינת הפרמז'ן ומערבבים היטב עם 1/3 כוס מהויניגריט שהכנו מראש.
מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים את זיתי הטאסוס, עגבניות השרי הצלויות והפלפל שושקה, ומעליהם מפזרים את העירית.