סלט אייסברג עם אגסים ושקדים

סלט אייסברג עם אגסים ושקדים
סלט חסה היה צריך להיות פשוט, אבל החיים כנראה מורכבים יותר. בכל תפריט של מסעדה בעולם יש סלט חסה, ולכל מסעדה גירסה משלה לסלט הירוק. כך היה מאז ומעולם וכך צריך. הסלט שלנו טיפה מורכב יותר, ומהווה תוספת מושלמת לארוחת מאזטים של קיץ, עם כוס בירה, יין צונן או מרגריטה.
4 מנות
1 ראש חסה אייסברג (עגולה)
1 ראש חסה ערבית
לאגסים8 אגסים
4 כפות סוכר
1 כף מיץ לימון טרי
1/4 כוס יין לבן
1/2 כוס מים
מעט מלח
4 עלי מרווה
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
25 גרם חמאה
לרוטב ויניגרט1/4 כוס חומץ שרי (ספרדי)
1 כף דבש
1 כף מיץ לימון טרי
מלח
1/2 כוס שמן זית
להגשה
1/2 ק"ג עלי בייבי מעורבים
50 גרם גבינת קצ'וטה (גבינה חצי קשה מחלב כבשים בסגנון טוסקני, בעלת מרקם רך וטעם עדין, המתחזק עם התיישנות הגבינה).
4 כפות שקדים מולבנים פרוסים, קלויים.
מפרידים את העלים מראשי החסה ושוטפים היטב. מניחים לייבוש, אפשר על מגבת.
האגסים- קולפים את האגסים, חוצים אותם ומסלקים את הליבות. שמים בסיר רחב או במחבת את הסוכר, מיץ הלימון, היין, המים, המלח, הפלפל, עלי המרווה והחמאה ומביאים לרתיחה. מניחים את האגסים בסיר או במחבת בשכבה אחת, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 10 דקות, עד שהאגסים מתרככים, אבל לא רכים מדי. מסירים מהאש ומקררים בתוך הנוזל.
הרוטב- טורפים את מרכיבי הרוטב בקערה.
ההגשה- קורעים את עלי החסה לפיסות בידיים ומניחים בקערה גדולה. מוסיפים את עלי הבייבי. חותכים כל חצי אגס ל-4 פלחים ומוסיפים לקערה. מוסיפים 3 כפות מנוזל הבישול של האגסים ואת הרוטב.
מעבירים את הסלט לקערת הגשה. קולפים על הסלט שבבים מהגבינה בעזרת קולפן, זורים את השקדים ומגישים.