קלמארי צרוב עם עגבניות שרי צלויות ורוטב צ'ימיצמ'ורי
לרוטב צ'ימיצ'ורי
2 צרורות פטרוזיליה שטופה
1/2 כפית צ'ילי יבש גרוס
4 שיני שום כתושות
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
מיץ מלימון שלם
1/2 כוס שמן זית
לעגבניות
16 עגבניות שרי
מלח גס
שמן זית
לקלמארי
שמן זית
600 גרם קלמארי טריים מאד, עדיף קטנים, נקיים
מלח ופלפל
להגשה
100 גרם גבינת פטה עזים, מגוררת או מפוררת בידיים
הרוטב
מעבירים את המצרכים לכלי קיבול וטוחנים בעזרת בלנדר "מקל", בכמה פולסים קצרים ומניחים בצד. אם משהים יותר משעתיים – מוסיפים את מיץ הלימון רק לפני ההגשה.
העגבניות
מחממים את התנור למצב גריל. מניחים את העגבניות בתבנית. זורים עליהן מלח גס, מטפטפים שמן זית וקולים 5-7 דקות, עד שהקליפות שלהן מתחילות להתפוצץ.
הקלמארי
משתמשים במחבת ברזל או מחבת טובה וגדולה אחרת, ומטגנים את הקלמארי – בכל פעם כמות קטנה. מחממים היטב את המחבת, עד שהיא לוהטת ממש, ומברישים אותה במעט שמן זית. ממליחים ומפלפלים את הקלמארי, ומברישים גם אותם במעט שמן זית. מוסיפים למחבת חלק מכמות הקלמארי (מניחים, לא זורקים, כך שיתפזרו יפה במחבת). צורבים את הקלמארי משני הצדדים, עד שצבעם הופך מלבן שקוף ללבן אטום, והם מקבלים סימני צריבה. מעבירים לצלחת, ומניחים ליד הלהבה, כך שהקלמארי ישמרו על חומם. מטגנים באותה צורה את הקלמארי הנותרים.
ההגשה
מחלקים את הקמלארי לצלחות הגשה ויוצקים עליהם 2-3 כפות רוטב צ'ימיצ'ורי לכל מנה. זורים מלמעלה את הגבינה, מניחים בכל צלחת 4 חצאי עגבניות לצד הקלמארי ומגישים.