ריזוטו תירס עם טרגון
(ואם רוצים גם שרימפס)
4 מנות
המרכיבים
3 קלחי תירס
200 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות שמן זית
50 גרם חמאה
4 בצלי שאלוט קצוצים
1/3 כוס יין לבן
2 כוסות אורז לריזוטו
1/2 ליטר ציר ירקות
1/2 ליטר ממי הבישול של התירס
6 גבעולי טרגון קצוצים
מלח ופלפל
לתוספת שרימפס (אם רוצים):
50 גרם חמאה
12 שרימפס נקיים וקלופים
מלח / פלפל
אופן ההכנה
שמים את קלחי התירס הקלופים בסיר, מכסים ב-1/2 1 ליטרים מים, מביאים לרתיחה עוד כ-5 דקות. מוציאים את קלחי התירס ומהסיר ומקררים. שומרים את מי הבישול.
מעמידים קלח תירס על קרש חיתוך ובעזרת סכין חדה מסירים ממנו את הגרגירים. ממשיכים כך עם הקלחים הנותרים. שמים את הגרגירים בסיר, מוסיפים את השמנת, מביאים לרתיחה ומבשלים 3 דקות. מרסקים את התירס המבושל יחד עם השמנת בבלנדר מקל או במעבד מזון ומעבירים דרך מסננת דקה.
מחממים את שמן הזית והחמאה בסיר. מוסיפים את בצלי השאלוט ומאדים עד שהם שקופים. מוסיפים את האורז ומערבבים כ-1/2 דקה. מוסיפים את היין וממשיכים לבחוש. כשהיין נספג מוסיפים מצקת מציר הירקות ומערבבים עד שהציר נספג. מוסיפים מצקת ממי בישול התירס וממשיכים לערבב ולהוסיף את ציר הירקות ומי הבישול של התירס עד שהאורז כמעט מוכן. לאחר מכן מוסיפים את תערובת התירס והשמנת ואת הטרגון, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים. מחלקים את הריזוטו ל-4 צלחות הגשה ומגישים מיד.
אם רוצים להוסיף שרימפס
מחממים במחבת 50 גרם חמאה. מוסיפים את השרימפס ומטגנים משני הצדדים עד שצבעם משתנה לכתום. מתבלים במעט מלח. מחלקים את הריזוטו לארבע צלחות, מוסיפים 6 שרימפס למנה עם מעט מנוזלי הטיגון שנותרו במחבת ומגישים.