ריזוטו עוף, אגוזי מקדמיה
ואם רוצים גם קלמרי
4 מנות
המרכיבים
300 גרם חזה עוף נקי טחון
1/3 כוס שמן זית + 2 כפות לטיגון הקלמרי
4 בצלי שאלוט קצוצים
2 שיני שום כתושות
1 כפית פלפל צ'יפוטלה טחון
2/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
2 כוסות אורז לריזוטו
1/3 כוס יין לבן
1 ליטר ציר ירקות חם
250 מ"ל שמנת מתוקה
1/3 כוס עלי בזיליקום קצוצים
100 גרם גבינת מנצ'גו מגוררת
400 גרם קלמרי נקי חתוך לטבעות עבות
50 גרם חמאה
מלח ופלפל
80 גרם אגוזי מקדמיה קלויים וטחונים גס
1 כף קליפת לימון מגוררת
ההכנה
מחממים את 1/3 כוס שמן הזית בסיר. מוסיפים את חזה העוף ומטגנים תוך ערבוב כ-3 דקות. מוסיפים את הבצלים, השום, פלפל הצ'יפוטלה וחצי מכמות הפטרוזיליה ומטגנים כדקה. מוסיפים את האורז ומערבבים כ-1/2 דקה. מוסיפים את היין וממשיכים לבחוש. כשהיין נספג מוסיפים מצקת מציר הירקות ומערבבים עד שהציר נספג. מוסיפים עוד מצקת וממשיכים לערבב ולהוסיף ציר עד שהאורז כמעט מוכן. לאחר מכן מוסיפים את השמנת, מערבבים ומבשלים עוד 3 דקות. מוסיפים את גבינת המנצ'גו ואת הבזיליקום, מערבבים ומסירים מהאש. מחממים 2 כפות שמן זית במחבת ומטגנים את הקלמרי כדקה. מוסיפים את החמאה, וכאשר היא נמסה מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את אגוזי המקדמיה, הפטרוזיליה הנותרת וקליפת הלימון, מערבבים כדקה ומסירים מהאש. אפשר כמובן לדלג על הקלמרי/
הגשה
מחלקים את הריזוטו ל-4 צלחות, מניחים מעל הריזוטו את הקלמרי והאגוזים ומגישים מייד.