ריזוטו סלמי וביצה עלומה
4 מנות
המרכיבים
1/3 כוס שמן זית
50 גרם חמאה
200 גרם סלמי חתוך לקוביות של 1/2 ס"מ
4 בצלי שאלוט קצוצים
2 כוסות אורז לריזוטו
1/3 כוס יין לבן
1 ליטר ציר ירקות חם
250 מ"ל שמנת מתוקה
200 גרם גבינת פרמזן מגוררת
1/3 כוס בזיליקום קצוץ
4 ביצים
1/2 כפית מלח גס
1/2 כף חומץ יין לבן
מלח ופלפל לבן
ההכנה
מחממים את שמן הזית והחמאה בסיר. מוסיפים את קוביות הסלמי ומטגנים כדקה. מוסיפים את בצלי השאלוט ומאדים עד שהם שקופים. מוסיפים את האורז ומערבבים כ-1/2 דקה. מוסיפים את היין וממשיכים לבחוש. כשהיין נספג מוסיפים מצקת מציר הירקות ומערבבים עד שהציר נספג. מוסיפים עוד מצקת וממשיכים לערבב ולהוסיף ציר עד שהאורז כמעט מוכן. לאחר מכן מוסיפים את השמנת, מערבבים ומבשלים עוד 3 דקות. מוסיפים את גבינת הפרמזן ואת הבזיליקום, מערבבים ומסירים מהאש.
בינתיים מבשלים ביצים עלומות: מרתיחים ליטר מים עם 1/2 כפית מלח גס ו-1/2 כף חומץ יין לבן בסיר רחב. מנמיכים את הלהבה, כך שהמים לא יבעבעו. שוברים ביצה לקערית, והופכים אותה לתוך הסיר במהירות וקרוב לפני המים. מוסיפים למים באותה צורה עוד 3 ביצים. מבשלים כ-2 דקות, עד שהחלמונים מתכסים בקרום לבן אך נשארים נוזליים. מעבירים לצלחת בעזרת כף מחוררת.
ההגשה: מחלקים את הריזוטו לארבע צלחות. מניחים ביצה עלומה בכל צלחת מעל הריזוטו ומגישים.