ריזוטו חיטה וכל מיני פטריות

ריזוטו חיטה וכל מיני פטריות
4 מנות

המרכיבים
1 כוס חיטה
1/3 כוס פריקה(חיטה מיובשת וקלויה)
1/2כוס שמן זית
1 כוס פטריות שמפיניון, חתוכות לרבעים
6 שיני שום קונפי (ראו למטה)
מלח ופלפל לבן
1/3 בצל סגול קצוץ
1/2 כוס ציר ירקות
גרם חמאה 60
כוס גבינת פרמזן מגוררת1/3
2/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כפית תימין קצוץ
2 כוסות תערובת של פטריות יער, פורטבלו ושימאג'י

אופן ההכנה
שוטפים את החיטה במים. מכניסים לסיר ומכסים במים עד לגובה כ-2 ס"מ מעל לחיטה. מבשלים כ-15 דקות, עד לרמת "אל דנטה". מסננים. בדיוק באותו אופן מבשלים את הפריקה.
מחממים 2 כפות משמן הזית במחבת, מוסיפים את פטריות השמפיניון, מערבבים ומטגנים אותן כ-5 דקות. מוסיפים את שיני השום קונפי, מתבלים במעט מלח ופלפל וממשיכים לאדות על להבה נמוכה 5 דקות נוספות. מניחים בצד.
מחממים 2 כפות שמן זית נוספות במחבת עמוקה או בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים את החיטה, הפריקה וציר הירקות ומביאים לרתיחה. מוסיפים את תערובת השמפיניון והשום ומתבלים במעט מלח ופלפל. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהנוזל נעלם כמעט כליל. מוסיפים את החמאה, הגבינה וחצי מכמות הפטרוזיליה.
מחממים מחבת עם 2 כפות שמן הזית הנותרות. מוסיפים את התימין ומאדים כמה שניות. מוסיפים את תערובת הפטריות וממשיכים לטגן כ-5 דקות. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את הפטרוזיליה הנותרת.
ההגשה: מחלקים את הריזוטו ל-4 צלחות הגשה, מפזרים עליו את תערובת הפטריות ומגישים מייד.

קונפי שום
מפרידים ראשי שום לשיניים (לא קולפים את השיניים). שמים את השיניים בסיר קטן ומכסים בשמן. מבשלים על הלהבה הנמוכה ביותר כ-1/2 שעה. מקררים ושומרים בצנצנת סגורה עד חצי שנה.