ריזוטו ברסק תפוזים ושרימפס
4 מנות
המרכיבים
2 תפוזים
200 גרם שרימפס נקיים וקלופים
100 גרם חמאה
מלח ופלפל לבן
1/4 כוס שמן זית
2 בצלי שאלוט קצוצים
2 שיני שום כתושות
2 כוסות אורז לריזוטו
1/2 כוס יין לבן
כ-1/2 1 ליטרים ציר ירקות חם
1/3 כוס שמנת מתוקה
1/2 כוס עלי בזיליקום חתוכים לרצועות דקות
3 כפות גבינת פרמזן מגוררת
הכנה
מתחילים בהכנת רסק התפוזים: שוטפים את התפוזים, שמים בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. שופכים את המים, מכסים במים נקיים, מביאים לרתיחה ושופכים שוב את המים. חוזרים על הפעולות פעם נוספת. חותכים את התפוזים לרבעים ומרסקים היטב במעבד מזון.
קוצצים גס את השרימפס. מחממים 50 גרם מהחמאה במחבת, מוסיפים את השרימפס, מתבלים במלח ופלפל מטגנים עד שהשרימפס מקבלים צבע כתום ומכבים את האש.
מחממים את שמן הזית והחמאה הנותרת בסיר. מוסיפים את בצלי השאלוט ומאדים עד שהם שקופים. מוסיפים את השום ואת האורז, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים כדקה, עד שגרגירי האורז מצופים יפה בשומן. מוסיפים את היין וממשיכים לבחוש. כשהיין נספג מוסיפים מצקת מציר הירקות ומערבבים עד שהציר נספג. מוסיפים עוד מצקת וממשיכים לערבב ולהוסיף ציר. אחרי שמסיימים להוסיף כ-2/3 מהציר מוסיפים את השרימפס ואת רסק התפוזים, וממשיכים להוסיף ציר ולערבב עד שהאורז כמעט מוכן. לאחר מכן מוסיפים את השמנת, מערבבים ומבשלים עד שהיא נספגת. מוסיפים את הבזיליקום והגבינה, בודקים שוב תיבול ומסירים מהאש. מחלקים לצלחות הגשה ומגישים מייד.