ריזוטו ארטישוק ירושלמי, גבינת מנצ'גו ושקדים

ריזוטו ארטישוק ירושלמי, גבינת מנצ'גו ושקדים
(ואם רוצים גם קלמרי)
4 מנות
המרכיבים
1/2 ק"ג ארטישוק ירושלמי, שטופים היטב
1/3 כוס שמן זית
50 גרם חמאה
4 בצלי שאלוט קצוצים
2 כוסות אורז לריזוטו
1/3 כוס יין לבן
1 ליטר ציר ירקות חם
250 מ"ל שמנת מתוקה
1/2 כוס גבינת מנצ'גו מגורדת
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
100 גרם שקדים לבנים (גפרורים), קלויים במחבת מונעת הידבקות ללא שומן
לתוספת קלמרי (אם רוצים):
1/4 כוס שמן זית
400 גרם קלמרי טרי מנוקה וחתוך לרצועות רחבות
מלח ופלפל לבן
הכנה
מבשלים את הארטישוקים בקליפתם במי מלח רותחים כ-1/2 שעה, עד שהם רכים. מסננים, קולפים ומועכים את הארטישוקים לפירה גס. מניחים בצד.
מחממים את שמן הזית והחמאה בסיר. מוסיפים את בצלי השאלוט ומאדים עד שהם שקופים. מוסיפים את האורז ומערבבים כ-1/2 דקה. מוסיפים את היין וממשיכים לבחוש. כשהיין נספג מוסיפים מצקת מציר הירקות ומערבבים עד שהציר נספג. מוסיפים עוד מצקת וממשיכים לערבב ולהוסיף ציר עד שהאורז כמעט מוכן. לאחר מכן מוסיפים את השמנת, מערבבים ומבשלים עוד 3 דקות.
כשהריזוטו מוכן מוסיפים את פירה הארטישוק הירושלמי ומערבבים כ-2 דקות. מוסיפים את הגבינה ומערבבים עד שהיא נבלעת בריזוטו. מוסיפים את הפטרוזיליה מפזרים מלמעלה את השקדים הקלויים ומגישים.
אם רוצים להוסיף למנה קלמרי: לקראת סוף הבישול של הריזוטו מחממים מחבת עם שמן הזית. כשהשמן מתחיל לעשן מכניסים פנימה את הקלמרי ומקפיצים כדקה. מתבלים במלח ופלפל. מחלקים את הריזוטו לצלחות הגשה, מוסיפים מלמעלה קלמרי לכל צלחת ומגישים מייד.