שרימפס, קלאמרי תאנים
4-6 מנות
32 יח' שרימפס נקי. (כ 1/2 ק"ג)
1/2 ק"ג קלמרי נקי
8 יח' תאנים חתוכים לרבעים
1 חבילה ארוגולה
50 גר' שקדים לבנים פרוסים וקלויים
1/4 כוס שמן זית
1 כף חמאה
1 שן שום קצוצה
מיץ מחצי לימון
מלח פלפל
הכנה
כדאי לעבוד בו זמנית עם שתי מחבתות
מחממים את השמן
מוסיפים את הקלאמרי והשרימפס ומערבבים קלות.
אחרי כשתי דקות כשפירות הים מתחילים לקבל גוון ורדרד מוסיפים את השום החמאה והתאנים
מתבלים במלח פלפל
מוסיפים למחבת את הארוגולה מערבבים כדקה מטפטפים מיץ לימון
מחלקים לצלחות יוצקים לכל צלחת כף גדושה מאד של רוטב האגסים ומפזרים את השקדים הקלויים
רוטב אגסים
2 אגסים קלופים וחתוכים לקוביות
1 כוס יין לבן (שרדונה)
400 מל שמנת מתוקה
2 כפות גבינת פרמז'ן מגורד
1 כפית סוכר
מלח, פלפל לבן
מבשלים את האגסים עם היין וסוכר על אש נמוכה עד שהאגסים רכים ורוב הנוזלים הצטמצמו
טוחנים את האגסים ומי הבישול בבלנדר, מחזירים לסיר ומוסיפים שמנת המתוקה עד שהרוטב מצטמצם ב1/3,מוסיפים את הפרמז'ן מתבלים במעט פלפל לבן ומלח ומערבבים היטב עד שנוצר רוטב אחיד.
אפשר להכין את הרוטב מראש ללא הפרמז'ן. ולשמור במקרר עד 5 ימים
לפני ההגשה מחממים על אש נמוכה את הרוטב ומוסיפים את הגבינה.