שרימפס ולמון גראס

שרימפס ולמון גראס
מרכיבים
1 חבילה של איטריות שעועית דקיקות
6 ענפי למון גראס נקיים וחתוכים גס
50 גרם סוכר
40 יחידות שרימפס בלק טייגר
2 שיני שום פרוסות
200 גרם אפונת שלג נקייה וחלוטה
6 פרוסות דקיקות של פלפל ירוק חריף
1 שורש ג'ינג'ר חתוכים לג'וליאנים דקים
1/2 כוס כוסברה קצוצה
3 כפות רוטב צ'ילי תאילנדי חריף
50 גרם חמאה
1/3 כוס בוטנים קלויים קצוצים גס
מלח
פלפל לבן
אופן הכנה
את איטריות השעועית מבשלים במים רותחים עם מעט מלח כשלוש דק',מסנננים, שוטפים במים קרים. קוצצים את האיטריות גס ומערבבים בקערה עם צ'ילי תאילנדי,2 כפות כוסברה קצוצה ומעט מלח לטעם.
לרוטב: בשייקר להכניס את הלמון גראס עם ה-50 גרם סוכר ,כוס מים ולטחון, להניח בצד חצי שעה, לסנן את הנוזל במסננת צפופה(משתמשים בנוזל)
מחממים 2 מחבתות גדולות מוסיפים שמ"ז מוסיפים את השום,את הג'ינג'ר והצי'לי מטגנים כחצי דקה מוסיפים את השרימפס, מערבבים, לאחר כדקה וחצי שהשרימפ מחליפים את צבעם, מוסיפים את אפונת השלג, מתבלים במלח-פלפל מוסיפים את הרוטב למון גראס המסונן כשהרוטב מצטמצם מעט, מוסיפים את החמאה, לאחר שהחמאה נמסה מוסיפים את הכוסברה מערבבים ומכבים את האש.
את האיטריות מחלקים לארבע צלחות הגשה, מפזרים בוטנים ומעל מחלקים את השרימפס.