קלמארי על גריל פחמים עם סלט עגבניות
4-5 מנות
לסלט עגבניות
שמן לטיגון עמוק
800 גרם עגבניות שרי
קצה כפית פלפל אדום חריף גרוס (צ'ילי)
3 כפות שמן זית
1 כף רוטב סויה
1 כפית דבש
1 שם שום, כתושה
1 כף מיץ לימון טרי
6 עלי בזיליקום, חתוכים לרצועות דקות
מלח
לקלמארי
20 קלמארי נקיים (רצוי קטנים ושווים בגודלם)
מעט שמן זית
מלח
הסלט
מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר. מטגנים את העגבניות בכמה פעמים, כדי לא לקרר את השמן, 10-15 שניות בכל פעם. מעבירים לקערת מי קרח ומסננים. קולפים את העגבניות וחותכים לרבעים. מערבבים בקערה עם שאר המרכיבים ומניחים כחצי שעה, כדי שהטעמים יתמזגו. (הטיגון מחליף את החליטה של העגבנייה ומסייע לקלף אותה).
הקלמארי
מדליקים גריל פחמים (או גז), ומחכים עד שהלהבות דועכות והפחמים הופכים אפורים. משפדים את הקלמארי על 4-5 שפודי ברזל. משמנים מעט את הקלמארי, ממליחים, וצולים על הגריל עד שהם משנים את צבעם ומקבלים סימני צריבה. מגישים מיד עם הסלט.